Activiteiten

Home » Activiteiten

Activiteiten met Scouting Pegasus

Hou je van hiken, gezamenlijk wandelen met nog 35.000 wandelaars? Loop dan elk jaar met ons mee tijdens de Airborne Wandeltocht. Scouting Pegasus voelt zich nauw verbonden met de Airborne geschiedenis en wil door mee te wandelen respect betuigen aan de militairen die voor onze vrijheid hebben gevochten. Natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk om met de groep gezellig te wandelen, plezier te hebben en nieuwe mensen te leren kennen…….owja….je krijgt ook nog een mooie medaille.

Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september in Oosterbeek. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

De Airborne Wandeltocht kent vier afstanden, te weten de 10, 15, 25 en 40 kilometer (40 km alleen voor individuele wandelaars) en leidt door een gedeelte van de Veluwezoom met rustieke bossen van de gemeente Renkum en een prachtig uitzicht over de Rijn.  Aan de Airborne Wandeltocht nemen jaarlijks veel wandelaars deel uit binnen- en buitenland, zowel individueel als in groepsverband. Je zult hier ook veel militaire groepen tegenkomen.

Airborne Wandeltocht Oosterbeek
Medaiiles Airborne Wandeltocht
Zie Facebook Scouting Pegasus

Pegasus Wandelfestival 2022

Introductiedag Scouting Pegasus

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.