Scouting Pegasus

Veelgestelde vragen

Als je onze website hebt gelezen en je misschien denkt, dat is een leuke groep, daar wil ik wel bij horen, dan kom je uiteindelijk op deze pagina. Is nog niet alles duidelijk of wil je nog wat meer dingen weten. Misschien kun je de door de veel gestelde vragen scrollen om te kijken of jouw antwoord erbij staat.

Mag ik eerst komen kijken om te zien of ik het wel leuk vind?
 • Jazeker, als je komt als Welp, Scout of Explorer of Roverscout, mag je bij ons 3 x gratis meedoen met de opkomsten.
 • Je ouders of verzorgers mogen de eerste keer ook even blijven zodat wij ze wat informatie kunnen geven.
Moet ik ook altijd mee op kamp?
 • Nee, je “moet” bij ons helemaal niets. Je mág mee op kamp en natuurlijk vinden je nestleden of patrouilleleden het super gezellig als je met ze meegaat.
 • Als je samenwerkt zoals we bij Scouting zijn gewend vinden we het wel erg fijn als je ook meegaat op zomerkamp of wat kleinere 2 á 3 daagse kampen.
Moet ik contributie betalen?
 • Ja, zoals bij alle verenigingen betaal jij (of je ouders) ook bij Scouting Pegasus Contributie. De betaling hiervan start op het moment dat je bij de groep wordt ingeschreven.
 • Als je lid bent geworden helpt onze penningmeester je verder op weg om te kijken wat voor jullie de meest makkelijke manier is om de contributie af te dragen.
Hebben jullie een ook een uniform?
 1. Nou en of, en daar zijn we ook erg trots op. Bij Scouting Pegasus dragen alle speltakken de kleur blouse die Scouting Nederland voorschrijft. (zie tabblad Scoutfit)
 2. We zijn vooral trots op onze groepsdas, op de website vindt je een stukje uitleg hoe we aan de groepsdas zijn gekomen.
Ik vind het soms eng als we iets met vuur of een mes doen.
 • Helemaal niet erg, je bent echt niet de enige. De teamleiders van je speltak leren je om goed om te gaan met vuur of met een mes. Ze zullen je helpen waar ze kunnen.
 • Je groepsleden die al wat langer meedraaien staan voor je klaar en zullen proberen om je te laten wennen aan het toepassen en gebruik van bv. een mes of het aansteken van vuur.
Mag ik een vriend of vriendin meenemen?
 • Neem zoveel vrienden of vriendinnen mee als je zelf wil. Misschien maakt het de komst naar Scouting Pegasus zelfs wel iets makkelijker.
 • Iedereen die je meeneemt is van harte welkom en ook voor hen is dezelfde regel van toepassing. Ze mogen GRATIS 3 keer bij ons komen kijken en meedraaien.

 

Scouting Pegasus

Contact opnemen

  Postadres: Heeckerensstraat 2, 6882 DA, Velp
  Telefoon: 06-82019518
  E-mail: info@scoutingpegasus.nl 
  KvK: 84343508 
  Bank: NL19 BUNQ 2065 9586 85

  Verhuur: verhuur@scoutingpegasus.nl