Vrijwilliger worden

Home » Vrijwilliger worden
Scouting Pegasus

Vrijwilliger worden

Geweldig dat je ons hebt gevonden en je als vrijwilliger in wil zetten. We willen graag weten op welke manier je dat gaat doen. Momenteel ben je in de leeftijd tussen de 18 en 99 jaar.

Je kunt je als leidinggevende bij een speltak inzetten of misschien wil je reageren op een openstaande functie of lid worden bij het ondersteuningsteam. Als je geen tijd of mogelijkheden hebt om elk weekend aanwezig te zijn kun je kiezen voor de optie om PlusScout te worden.

Het aanmeld formulier helpt je verder op weg om je keuze te maken. Als je alles naar behoren hebt ingevuld krijg je van ons een mailbevestiging. We nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Ook voor vrijwilligers geldt dat je de keuze hebt om 3 keer bij je speltak of functie naar keuze, mee mag draaien. Nadat je de keuze hebt gemaakt om je definitief aan te melden maakt de groepsbegeleider een afspraak met je voor een intakegesprek. In samenspraak met de praktijkbegeleider wordt er een advies uitgebracht naar het bestuur en groepsraad. Na acceptatie zul je officieel worden ingeschreven bij Scouting Pegasus en wordt je automatisch lid van Scouting Nederland. In overleg zal de installatiedatum bij de groep worden bepaald. Voor alle vrijwilligers geldt dat er een VOG aanvraag wordt gedaan die uiteraard goedgekeurd moet zijn. Zonder VOG is het niet mogelijk om je als vrijwilliger aan te sluiten bij Scouting Pegasus.

Mocht het om een of andere reden de uitleg of het aanmeldformulier niet duidelijk zijn dan kun je via het contactformulier je vragen stellen. We zullen dan zo spoedig mogelijk op je vragen een passend antwoord geven.

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.