Lidmaatschapsinformatie

Home » Lidmaatschapsinformatie
Scouting Pegasus

Lidmaatschapsinformatie

Als je lid wordt van Scouting, word je ook lid van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden: Scouting Nederland. Dat lidmaatschap biedt jou als scout, maar ook jouw Scoutinggroep allerlei voordelen. De hoogte van de contributie die je betaalt, verschilt per Scoutinggroep of het onderdeel van de organisatie waar je als vrijwilliger aan verbonden bent.

• Vier keer per jaar het Scouting Magazine;
• Als vrijwilliger bij Scouting ontvang je iedere twee weken @-scout;
• Elk jaar een nieuwe digitale Scoutcard waarmee je kunt profiteren van heel veel ledenvoordeel, waaronder korting op diverse artikelen in de ScoutShop;
• Je kunt kamperen op de ruim vijfentwintig Labelterreinen van Scouting Nederland;
• Je bent tijdens Scoutingactiviteiten verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen;
• Je kunt deelnemen aan landelijke evenementen en activiteiten;
• Je kunt deelnemen aan trainingen en cursussen van Scouting Academy;
• Je bent automatisch lid van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS, zodat je kunt deelnemen aan internationale evenementen en kunt kamperen op Scoutingterreinen in het buitenland.

En nog veel meer! Kijk ook eens op de webpagina over ledenvoordeel. Alle informatie en voordelen over het lidmaatschap voor leden en groepen staan beschreven in de brochure Scouting Nederland, daarom. Scouting Nederland maakt daarnaast afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Bekijk welk ledenvoordeel er voor jouw groep klaar ligt.

Scouting Pegasus

Voordelen

Voordeel 1

Met behulp van de doorlopende leerlijn waar we gebruik van maken bij Scouting Pegasus ontwikkel je jezelf op spelende wijs. Hoe we met elkaar omgaan, hoe we ons presenteren, alles is verweven in het scouting spel wat we spelen. Een beter mens worden samen met vele scoutingvrienden om je heen.

Voordeel 2

Geen zin om met je ouders op vakantie te gaan? Wij geven je de mogelijkheid om elk jaar,  7 á 8 dagen eropuit te gaan met je speltak. Lekker je eigen ding doen, zelf bepalen wat je eet (of in overleg met je teamleiders) in een omgeving waar jullie zelf voor gekozen hebben.

Voordeel 3

Je mag en kunt jezelf kwalificeren in diverse functies die door middel van trainingen worden aangeboden. Dat kan zijn door landelijke trainingen of trainingen van de Scouting Academy. Wij streven ernaar om vanuit Scouting Pegasus de deelname aan de trainingen voor onze rekening te nemen.

Voordeel 4

Wat wij je nog wel willen meegeven is dat je als Scout in het dagelijks leven wordt gerespecteerd om je vaardigheden en sociaal maatschappelijke inzet. Onze “skills” die we hebben behaald tijdens onze scoutingtijd helpen ons verder in het dagelijks leven en dragen op grote schaal bij aan een betere wereld.

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.