Scoutfit

Home » Scoutfit
Scouting Pegasus

Scoutfit

Het Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui zijn blauw met het logo van Scouting Nederland erop, en er zijn zes kleuren Scoutfit blouses: rood voor bevers, groen voor welpen, beige voor scouts, brique voor explorers, roverscouts, plusscouts en bestuursleden, blauw voor waterscouts en grijs voor luchtscouts.

Iedere badge heeft een eigen plek op je Scoutfit. Hieronder zie je waar welke tekens op je Scoutfit horen.

Voor funbadges, zoals de welkomstbadge, themafiguurbadges en de spreekbeurtbadge is geen officiële plek afgesproken. We adviseren hiervoor de afspraken binnen de groep te volgen. Doe daarvoor dus navraag bij je leiding. Zorg ervoor dat je blouse niet te vol wordt, er worden geen badges op de rug of iets dergelijks geplaatst. Sommige scouts kiezen er ook voor deze badges op bijvoorbeeld een kampvuurdeken te bewaren. Bij de veelgestelde vragen vind je meer informatie over het dragen van de Scoutfit.

Scouting Pegasus

Uitleg groepsdas

De groepsdas is een uniek maar toch standaard item die bij de Scoutfit hoort. Scouting Pegasus heeft ervoor gekozen om een "niet" standaard groepsdas te kiezen die overal beschikbaar is. Er zijn veel ontwerpen aan vooraf gegaan voordat deze uitvoering tot stand is gekomen. 

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.