Organisatie

Home » Organisatie
Over ons

Over Scouting Pegasus

Wij, het bestuur en kader van Scouting Pegasus, willen de jeugdleden van 5 jaar tot 22 jaar graag de mogelijkheid bieden om Scouting te beleven zoals Scouting bedoeld is.

Respect hebben voor elkaar en voor je omgeving, bewust zijn van, en omgaan met de natuur om je heen, samen leren, samen spelen. Je mag bij ons jezelf zijn en krijgt alle ruimte om je verder te ontwikkelen en leuke dingen te leren. Outdoor koken, koken uit de natuur, kampvuur, verschillende knoop en tochttechnieken leren. Omgaan met mes en bijl, hakken, zagen, kampopbouw en tent opzetten horen allemaal bij je ontwikkeling binnen Scouting Pegasus. En natuurlijk ook lekker chillen bij het kampvuur zonder iets te moeten (hooguit lekker broodjes bakken, scouting koekjes maken of BBQ’en)

Wij luisteren vooral naar jullie inbreng en ideeën om zo tot geweldige opkomsten te komen. Scouting normen en waarden staan voorop en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Met een gezellige groep enthousiaste, zeer ervaren en gekwalificeerde leidinggevenden zullen we er alles aan doen om samen met jullie, plezier aan het scoutingspel te beleven. Wij vinden jullie sociale veiligheid van groot belang en willen de jeugdleden een gezonde en veilige speelomgeving bieden. Wij hanteren hier de strikte gedragscode van Scouting Nederland en zien toe op een juiste naleving hiervan.

Volg scouting Pegasus op onderstaande sociale media:

Scouting Pegasus

Groepsdas van Scouting Pegasus

Er zijn heel wat ontwerpen aan vooraf gegaan voordat de uiteindelijke uitvoering tot stand is
gekomen. Er is heel bewust gekozen om geen “standaard” das via de Scoutshop te bestellen.

Wij danken onze sponsoren

Een scoutinggroep heeft uiteraard ook kosten. Veel van deze kosten worden betaald door de contributie van onze jeugdleden en eventueel verhuur van de scouting Locatie. Toch is een extra geldbedrag, en zeker in een opstartfase van een groep, reuze belangrijk. Sponsoring voor één of meerdere jaren is dan een geweldige uitkomst en kan ons helpen door te groeien om zo de jeugdleden van een nog beter spelaanbod te kunnen voorzien. Bij deze bedankt Scouting Pegasus de sponsoren die wij hebben vernoemd op onze website voor hun geweldige  financiële bijdrage. Dank aan Krekel Autisme Coaching, KanjerKids, De Neven Bouw, ClassICT, Autoschadeherstel Matthijsse Esser. We hopen nog lang gebruik te mogen maken van jullie medewerking.

Mocht je zelf ook interesse hebben om een financiële bijdrage te doen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze penningmeester, penningmeester@scoutingpegasus.nl

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.