Groepsdas

Home » Groepsdas

Er zijn heel wat ontwerpen aan vooraf gegaan voordat de uiteindelijke uitvoering tot stand is gekomen. Er is heel bewust gekozen om geen “standaard” das via de Scoutshop te bestellen.

Groepsdas

De Zwarte Driehoek

Zwart is geassocieerd met kracht, elegantie en formaliteit. Zwart is ook de kleur van het mysterieuze en onbekende, iets waar de groep graag naar op zoek gaat. Verder vinden wij zwart erg mooi combineren met de kleuren van de blouses van de diverse speltakken.

Bies zandkleur

De zandkleur geeft aan dat we verbonden zijn met de aarde. We willen graag “back to basic” en zorg dragen voor de natuur en onze omgeving. Ook willen we daarmee zeggen dat we met beide benen op de grond staan en weten waar we mee bezig zijn.

Bies Blauw

De lichtblauwe kleur van de 2e bies is Sky Blue of Baby Blue. Dit is de originele kleur van de Pegasus die afgebeeld staat op de Airborne Vlag die verwijst naar de 1st British Airborne Division. In de toekomst zullen wij proberen connecties te maken met het Airborne Museum en de Militaire begraafplaats in Oosterbeek.

Het geborduurde logo:

Achtergrond

Hier komt de zandkleur weer terug

Smalle rood/wit/blauw biesjes

De wens was dat wij bij eventuele buitenlandse evenementen en kampen ook herkenbaar zijn als Nederlandse groep op het moment dat er geen Scoutfit gedragen wordt maar alleen de groepsdas. Hier komt dus het Rood, Wit, Blauw van onze nationale driekleur als herkenning naar voren.

De naam

Er was een wens om een bepaalde vorm van verbondenheid te hebben met De Airborne Divisions die in onze regio hebben gestreden. Genoemde Divisie voerde de Pegasus op de vlag en op het uniform. Wij hebben daarom gekozen voor Scouting Pegasus. De letters van onze naam zijn in zwart met de Sky Blue schaduw uitgevoerd.

Het Pegasus paard

Met betrekking tot copyright en om het gebruik van bestaande (militaire) afbeeldingen en badges te voorkomen hebben wij voor een eigen Pegasus gekozen. Deze steigert wel naar links zoals de origine versies maar is uitgevoerd in zwart met een Sky Blue schaduwrand. (in plaats van de volledig Sky Blue uitvoering)

Scouting Lelie

Iedereen is van mening dat ons scouting logo niet in het ontwerp mag ontbreken. De Scouting Lelie is uitgevoerd in legergroen en staat voor leven, vernieuwing en natuur. De psychologische uitleg voor de kleur is groei en ontwikkeling.

Getallen 20-20

Het totale ontwerp en de beslissing om een nieuwe groep te starten is vastgelegd op vrijdag 17 april 2020.

Alle afbeeldingen en teksten op deze pagina’s zijn eigendom van John en Eline de Beijer/Scouting Pegasus . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs of scoutinggroep.

Scouting Pegasus ©2020.

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.